Reistips

Winkels

De openingstijden van winkels in Duitsland zijn onderworpen aan strikte regels. Behalve bakkers en apotheken, die volgens een roulatiesysteem werken, zijn er weinig winkels op zondag of ‘s avonds open. Doordeweeks gaan de winkels doorgaans open om 09.00 of 10.00 en sluiten de winkels om 19.00 of 20.00. Op zaterdag sluiten de winkels echter om 15.00 of uiterlijk om 16.00. Op zondag zijn er alleen winkels open in benzinestations, spoorwegstations of luchthavens, maar zelfs dan zijn sommige van deze winkels gesloten. Alleen rond de feestdagen in december, als sommige warenhuizen ruimere openingstijden hebben, is er sprake van koopavonden en zondagopening. bed en breakfast starten Frankrijk

Lees ook over Koopzondagen in Duitsland.

Alle winkels in Duitsland houden tweemaal per jaar een grote uitverkoop, een zogeheten Schlussverkauf. Tijdens de winteruitverkoop, de Winterschlussverkauf, die in de laatste week van januari begint, ontdoen de winkels zich van onverkochte herfst en wintervoorraden. De zomeruitverkoop (Sommerschlusselverkauf)) begint in de laatste week van juli. Tijdens deze enorme koopjesfestijnen, hetgeen twee weken duren, kunt u artikelen kopen tegen 30, 50 en soms zelfs 70 procent korting. Naast deze vaste, halfjaarlijkse evenementen, zijn er andere acties waarbij de winkels korting geven, maar geen uitverkoop waarbij de klant zich zoveel geld kan besparen.

Vakantie Duitsland Eifel

Eifel is een aantrekkelijk gebied van de hooglanden tussen Aken, Keulen, Koblenz en Trier, die is vrij atypische van de rest van de Duitse landschappen. Bezoekers normaal gesproken niet denken van deze natie als vulkanisch gebied, maar slapende vulkanen gevormd hebben veel van de hoger gelegen, ook al is het moeilijk om hun invloed plek in de wil van de Zwabische Alpen, bijvoorbeeld, naar beneden in de buurt van Stuttgart, waar de erosie heeft produceerde een plateau. b&b starten frankrijk

In de Eifel, de veelbetekenende tekens zijn niet zozeer de vulkanische toppen als de cirkelvormige krater-meren, of Maare, die worden verspreid door de regio. En hoewel het is ongeveer 10.000 jaar geleden dat een uitbarsting van de regio is nog niet definitief slapend, en de landmassa is eigenlijk nog steeds toe met een snelheid van 1-2mm per jaar.

Aanbevolen Hotels in Eifel

De veelbetekenende tekens zijn de cirkelvormige krater-meren: tops voor je Vakantie Duitsland Eifel.
Toch is de Eifel is niet bijzonder hoog is. Het hoogste punt, Hohe wet, staat op 747 meter, en er zijn nog eens 30 toppen van 400 meter of meer, wat neerkomt op ongeveer twee-derde van de hoogte van de Britse Lake District. Maar dit is niet een land van pieken en dalen, meer een van de extreme golvingen, gehuld in de bossen van dennen en beuken. b&b kopen frankrijk

 

Meer over je Vakantie Duitsland Eifel

Een groot deel van het grondgebied -110 vierkante kilometer – is onlangs aangewezen als de 14e Duitse nationale park, met herten, wilde katten, bevers, zwarte ooievaars en oehoes leven te midden van glooiende heuvels en diepe valleien gedomineerd door bossen en heidevelden.

Het water hier is kostbaar, zowel om te drinken en baden, met meer dan 500 bronnen. Gerolstein is een zeer populaire koolzuurhoudend water uit de Eifel, Bitburger en bier, een van de hoogste kwaliteit Duitsland brouwt, wordt hier gemaakt met Eifel water. Er is ook een hoge kwaliteit Eifel rode wijn uit de Ahr-vallei.

 

Vakantie Duitsland Eifel voor wandelaars? Deze regio is een verrijkende een om in te, wandelen door fraaie dorpjes van vakwerkhuizen, met veel bezoekers variatie in de vorm van kastelen, abdijen, kliffen, meren en watervallen. De winderige, heuvelachtig, weinig gebruikte wegen zijn ook populair bij motorrijders, die hier komen voor een weekend rally’s. Mountainbikers zijn goed geserveerd met een netwerk van off-road routes, en voor de motorsport liefhebbers is er ook de grote attractie van de Nürburgring, originele Formule Duitsland circuit.

 

Vakantie Duitsland Eifel: steden

Van de steden, Monshau is de meest touristed, en positioneert zich als een kuuroord, met een centrum van 300-jaar-oude vakwerkhuizen verdringen elkaar over smalle straatjes. Het is vrij, ontspannen en invloed (in zijn restaurant menu’s, in ieder geval) door de nabijheid van Frankrijk en België.

Busreizen naar duitsland